Kjøresamling Bygdø kongsgård 21/9 2014

 

Tradisjonell kjøring på Bygdø kongsgård 21. september 2014

 

Er du interessert i å kjøre med hest? Er du interessert i eldre tiders kjørekultur? Synes du det er moro å sette sammen en ekvipasje der hest, vogn, seletøy og antrekk harmonerer? Vil du gjerne dra ut og møte andre med samme interesse? Hvis svaret er ja på disse spørsmålene er tradisjonell kjøring absolutt noe for deg.

Foreningen til kjørehestens fremme (FKF) har stilt seg i spissen for å dra i gang denne kjøreformen i Norge. Den skiller seg fra moderne kjørekonkurranser ved at kulturaspektet er det fremtredende. Man kjører med tradisjonelle seler og kjøretøy, samtidig som antrekk og stil skal stemme så godt som mulig med det tidsbilde man søker å presentere. Det er viktig å understreke at det her ikke bare dreier seg om «finvogner». Her er man velkommen med alt fra landauer til arbeidsvogn, bare utstyret er helt, rent og funksjonelt. Samtidig skal kusk, medhjelper og eventuelle passasjerer være antrukket slik det sømmer seg til vedkommende vogn.

Hvis noen er usikre på valg av vogn, sele, utstyr og klær så er det blitt satt sammen et kompendium med gode råd. Dette koster 60 kr og kan rekvireres fra Bjørn Høie, tel 911 18 388 eller vognhus@online.no

Det er imidlertid ikke bare utseendet som teller, – hestene og vognene skal også kunne brukes. Derfor har kjøredagen, i tillegg til ren presentasjon og stilbedømmelse, også en landeveisetappe (6-8 km) på idealtid og en presisjonskjøring med porter markert av plastkjegler. Den seirende ekvipasjen skal således være korrekt utstyrt og antrukket, kunne vise gode gangarter langs landeveien og være smidig og styrbar.

For å få flere med i denne type kjøring tilbyr vi også en rekrutteringsklasse med vesentlig enklere utstyrskrav. Her kan man stille med moderne vogner, f. eks. roadcart eller maratonvogn med nåtids klær som passer til en hyggelig søndagstur. Husk at ksken skal ha pisk, hodeplagg og hansker. Vi håper at disse kuskene skal bli inspirert til å satse videre med tradisjonelt utstyr.

Vel møtt 21. september!

Nærmere opplysninger om kjøresamlingen i løpet av kommende uke.

 

Legg igjen en kommentar